9 Mart 2014 Pazar

Hava Yolları Seçimi

Merhaba Sevgili blog okuyucuları.

Öncelikle Tercihimizi yaptık hersey hazır ama gitmek istedigimiz yere en kısadan ucuzdan konforlu bir şekilde nasıl gideceğiz aklımızdaki sorular bunlar.

Cevaplarımıza gelince

1-Hangi siteden hangi hava yolu.

Site olarak en uygunu http://www.skyscanner.com.tr/ buradan nereden nereye uçacağımızı ve günü seçiyoruz gidiş dönüş mü hangisi ise artık kararı verip sonuç bula tıklıyoruz.

Bize verilen Fiyatlardan bakıyoruz seçenekler çok fazla her tür hava yolu şirketi yolculuk ne kadar sürer aktarma bekleme saatleri ve varış saatleri hepsini görüyoruz.

2-Aktarmalı uçuşlar güvenilir mi?

Aktarmalı uçuşların normal den bi farkı yok sadece diyelim Polonyaya geleceksiniz ama araştırma sonuçlarınıza göre Riga Baltic Hava yolları sizi Rigada 10 saat bekletip sonra Varşova ya götürecek.

Burda korkmayın Havaalını yerini bulamam falan diye hiç endişe yapmayın.İstanbuldan aldınız diyelim Riga aktarmalı Varşova bileti.İstanbulda hava alanında Dış hatlara girip Bilet çekini yaptıktan sonra valizi veriyorsunuz büyük valizin ağırlığını tartıyorlar 20 yada aldığınız bilete göre değişen bi ölçüleri var onun üstüne Transit yazısını yapıştırıyorlar siz ilk bekleme durağında tekrar valiz beklemiyorsunuz o sizinle beraber Varşova ya gidiyor size yük olmadan.Ama diyelim ki ağırlık sınırını geçtiniz kilo başı 3 Euro ödemek zorundanız.Ama bileti alırken fazladan bagaj hakkı satın alabilirsiniz daha ucuza gelir oda sizin bileceğiniz bi iş

Bazılarına giderken Erasmus ofisi dağil direk uçuş alın falan diye tavsiye verirler benim kendi görüşüm öyle havaalanını bulamam kapıyı bulamam diye bir korkunuz varsa Erasmusa hiç gitmeyin oturun abi evinizde Annenizin dizinin dibinde kontenja başkasına kalsın barii:))

Ama şunu belirtmekte fayda var çok uzun saatli aktarmalarda bi avantaj çıkıp o şehri gezebilirsiniz yada 10 saat havaalanında oturmak zorunda kalırsınız acıkırsınız yanınızda muz elma gibi cikolota gibi kurtarıcı seyler yoksa boku yediniz havaalanları inanılmaz pahalı bir yer kahve içeyim diyince 20 tl giriyor haberiniz olsun ucuza aktarmalı aldım diye o parayı sizden alırlar:))

3-Direk uçuş nasıldır peki?

Abi direk uçuş kraldır direk gelirsiniz başkente 2 saat falan sürer binip inmeniz ama pahalı bir seçenek olup her erasmusçunun düşündüğü gibi o parayla bira içerim diye bilirsiniz.

3-Uçuş için uygun şehir seçimi!

Örnek vererek açıklamakta fayda var.

Diyelim Polonya Gdansk şehrine geleceksiniz direk uçuş yok Nevşehirden Gdansk a da bırakında direk olmasın zaten:))

Öncelikle aramalarda istanbul varşova kriterlerini uçuş araken girip ona göre bakacasınız .Yani İstanbuldan gideceğim yere nere yakın varşova yada Berlin hangisi ucuz olur hangisi daha kolay olur gibi araştırma yapmak gerekir.İstanbul varşova aldınız bileti diyelim bunun sonrası da var tabi okula kadar kapıya kadar servis yok canım:))Onun için inis saatleri kaçta oradan istedigim şehire nasıl geçerim hangi yol uygun Tren mi Otobüs mü bunlarada bakmaya fayda var.

Ben Nevşehirden gittiğim için İstanbul Varşova biletini 10 saat Riga aktarmalı almıştım o zaman için en uygun fiyatlısı o idi toplamda tek yön 120 Euro verdim.

İstanbulda uçak Sabiha Gökçen Havaalanından kalkacak Rigaya demek ki benimde aynı yere kayseriden yada nevşehir den almam lazım uygun bir saat bulmam lazım Sabihadan 13.00 da uçuş var 2 saat öncesinden orada olmak gerekiyor ilk deneyim için korktum ve 11.00 de sabihaya inecek bi uçus bulmam gerekti ki buldum K.Maras tan uygun :))) gittim bide Memleketi gezdim sabah 9.00 da bindim 10.15 falan indim sabihaya hemen dıs hatlar buldum gectim yerimi bekledim.

Uyarı:Sakın yurt içi uçus planında İstanbul Atatürk ten Sabihaya nasıl geçerim falan diye kafadan plan yapmayın hiçbiri tutmaz bok gibi kalırsınız Çünkü orası istanbul anasının am... yani:)))Tabi İstanbulu iyi bilenlere bi lafım yok oda anasının am.. olmuş adam sonuçta.

4-El bagajı nasıl olmalıdır?

Abi bu konuda .gelmeden çok şey okudum ama kimse kilosuna falan tipine falan bakmadı.Tabi bende ne yaptım tekrar gelirken iki tane sırt çantası bide el çantası aldım.Ama yasal olarak sıkıntı çıkartabilirler kimler bunlar uçuş görevlileri Hostesler falan işte.Kilosuna hiç bakmıyorlar zaten.

5-Bagaj da neler buluna bilir neler olmaz?

Şimdi burası önemli gençler iyi okuyun.Hava alanına girerken iyi bir arama yapıyorlar bide kapıya geçerken arama toplam iki arama var .Büyük küçük bütün çantaları banda koyuyorsun kemer ve ayakkabı dağil sonra ellerini kaldırıp soldan aramadan geçiyorsun tipin normal ise birsey yok tipin biraz faul se vay haline gec gel tekrar olmadı pantolonu çıkar falan herşey var haberiniz olsun.Tütün ve mamülleri geçmez.Ama üzeriniz bir parça ot falan varsa birşey olmaz merak etmeyin ben denedim:)))Bıçak çakı falan asla almayın götürmek içinde büyük valize koyun sıvılar konusunda da hiç bir fikrim yok alabilirlerde almazlarda keyiflerine kalmıs.