12 Nisan 2014 Cumartesi

Polonya da bir Alanya Sopot Geceleri

Merhaba sayın okuyucular sizlere bugün en çok beklenilen yazı olan gece hayatının merkezi sopotu yazacağım.

Sopot Gdansk Gydina diye TriCity yani üçlü şehir dedikleri sehirlerdir bunların arasında bir boşluk yok adam akıllı onun için 3 şehre de gdansk diyelim biz.

Sopot gece hayatının merkezi bir yer olmakla beraber avrupanın en büyük ve uzun ikinci rıhtımı olması özelliği ile de dikkat çekiyor.Aslına bakarsan bir tek ana caddesi var Monte casino caddesi üzerine kurulmuş irili ufaklı turistik işlermeler var bunlar Kebab dükkanları kafeler varlar ve clublar olmak üzeri ayrıca yöresel lezzetlerin ve balık restoranın olduğu bir mekanlar sirsilesi.

Sopota ulaşımda da çok kolay zaten zkm dedikleri bu 3 şehrin ortasından geçen sürükli bir tren yolu var.
Tabi bu trene binerken ben çok avantajlıyım çünkü Zabianka durağından binince 2.ci durak sopot durağı bu yüzden 10 dakika falan sürüyor trenle ama koşarak giderseniz 25 dakika denedim :))

Dönüş biraz sıkıntılı olabilir sebebi de nereye döneceğinizdir dönüş saatinde tren beklemez istemezseniz heryer taksi zaten ama baya bağalı trenle 3 zloty verdiğin yola taksi ile 20 zloty veriyorsun ona göre ayarını sen düşün artık.

Sopotta ki mekanların herbirinin sunduğu tarrzlar farklı olmakla beraber ortalama her gün bir aktivite oluyor.Perşembe günleri öğrenci girişleri ya yarı fiyatına yani 10 zloty yada ücretsiz mekana ve zamana göre değişir.Haftanın diğer günleri ortalama bir mekana giriş ücreti 20 zloty birde tabi montunuzu emanet etmeniz gerekiyor herkes mekanda t-short veya gömlek ile ama dışarısı genelde soğuk bun içinde ayrıca 5 zloty ödemek lazım.Ama her polak ın yaptığı gibi sizde evnizde kafayı bulup mekana gelince 1 bira birde giriş parası ceket parası 40-50-zloty ye günü kurtarabilirsiniz.

Mekanlarda içki fiyatları 5 zloty den başlayan bira fiyatları ile çok ideal Türkiye deki gibi bir geçirme yok arkadaşlar haberiniz olsun.

Mekanların içi de hınç a hınç bebek gibi kızlarla ve kaslı erkeklerle dolu inanılmaz yerler herkesle dans edebilirsiniz kimse kimseyi rahatsız etmiyor ama en çok da erasmusla gelenler fark ediliyor sopotta:)))

Yabancı olduğunuz için çekiciliğiniz daha fazla halktan insanlara göre bunu kullanın hiç te çekinmeyin.
Bir kıza yaklaşırken gidip onunla dans etmek sonra sarılmak ve sonra biraz sabırla onun gece eğlenmesini beklerseniz o gece bir kaç gol atabilirsiniz.

Kızlara bir tavsiye veremiyorum açıkcası ama şunu söyleyebilirim ki yerde yatan kafayı bulmuş o kadar kız var ki bir tane sapıklık yapan yada kavga çıkaran adam yok çok rahat mekanlar.Bir sıkıntı olduğunda zaten güvenlikler müdahale ediyor merak etmeyin siz.

Gece sabaha kadar eğlenip sabah da sopot sahilde günün doğuşunu izleyebilirsiniz.Tabi o saate kadar ayakta durabilirseniz.Polaklar çok içtiği için sizin de onların kafasını yakalama çabalarınız sizi zum edebilir dikkatli olun.Mekanlardan çıktıktan sonra çorbacı aramayın çünkü yok arkadaşlar kebabçılar var onlara gidin ya McDonalds var oraya gidin aç karnına gezmeyin çünkü partilerde dans ederken manyak gibi çılgın gibi hareketler ve zamanlar geçecek ve yemek ihtiyacı doğacaktır.

Şimdi sizlere bir kaç örnek foto paylaşacağım .Rica ederim:)))
Wild Party den 

Moda gösterisinden


Sopot Kilisesi

Monte Cassino caddesi

Yamuk ev Dream club

Yamuk ev

sopot merkez

sopot sahil

Tren saatleri

Tren saatleri

Trenin ne zaman geleceğini soyleyen tabela

Tren istasyonu

Sopot yapıları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder